Utmerkelser

NM

Hvert år arrangeres det norgesmesterskap for janitsjarkorps i Trondheim der Hovin musikkorps deltar.

2011 ble et stort mesterskap for oss i korpset, der vi for første gang dro i land seieren. Vi var dermed regjerende norgesmestere i 3. divisjon og rykket opp i 2. divisjon. Fra tidligere var vår beste plassering en 3. plass flere år tilbake i tid, og det tok flere dager før vi kunne fatte hva vi hadde opplevd.

I 2012 var målet å bevare plassen i 2. divisjon og begynne arbeidet mot å bli et enda bedre korps. Det greide vi til gangs. Av 16 deltagende korps, ble vi nr 7, og det er ikke dårlig for førstegangsspillende i divisjonen å være. Vi ble veldig fornøyd, og gledet oss allerede til neste år. Vi hadde dermed bevist at vi er et 2. divisjonskorps, og det er der vi hører hjemme.

I 2013 ble det derimot en helt annen opplevelse. Vi var fornøyde med innsatsen da vi gikk av scenen, men.. Vi ble lest opp først under premiesermonien og kom dermed på 16. og siste plass i vår divisjon. Vi rykker dermed tilbake i 3. divisjon. Frem mot sommeren skal vi se litt på mulighetene for å kvalifisere oss opp i 2. divisjon igjen, men det vil tiden vise.

I 2014 deltok vi med spesialskrevet stykke til korpsets 50-års jubileum. Ljodgata er komponert av Torstein Aagaard Nilsen og er sammensatt av 3 satser som maler et musikalsk bilde av Ullensaker gjennom flere tidsepoker. Med en solid opptreden endte vi på en 6. plass i en meget vanskelig divisjon.

I 2015 spilte vi oss inn til en meget solid 3. plass med stykkene "Hymn to the sun with the beat of mother earth" og "Mother earth" av henholdsvis Satoshi Yagisawa og David Maslanka. Korpset stilte med alt fra kraftige fanfarer til vakker kor sang!

Plassering
2015: 3. plass