Print this page

Våre turer i inn og utland
c

Vi drar gjerne på korpsturer, i både inn- og utland.
Det sosiale miljøet alltid har vært godt i HMK. Samhold, kameratskap og mye godt humør preger oss. Vi er rett og slett som en stor familie, med alt det innebærer. Noen påstår til og med at det å være med i HMK er en livsstil – for dem som ønsker det. Det skjer mye i og rundt korpset – og trivselen er satt i sentrum. Slik er det også når vi drar på turer.. Det er ikke mye som blir overlatt til tilfeldighetene da! Her kommer noen små drypp av hva vi har opplevd. Hvis du leser mellom linjene, så vil du raskt oppdage at vi er et korps som har mye moro sammen.
Høsten 1992 var vi på korpstur til Colmar og Strasbourg i Frankrike, bl.a. med spilleoppdrag på den store vinmessen i regionen, samt besøk til Baden Baden og Emmingen i Tyskland. Denne turen sitter fortsatt godt i minnet til deltakerne som var med. Mye god vin og flotte opplevelser!
1993
Tysklandsturen til Rastede i første uka av juli. Femtifem musikere dro med ferje og buss nedover til det som skulle bli én av de virkelig store opplevelsene i korpsets historie. I musikkstevnet i Rastede, som hadde status som “det åpne tyske mesterskapet”, tok vi sammenlagtseieren i marsjkonkurransen og en fin 5. plass i musikkonkurransen!! Og snakk om store pokaler! Den største fylte vi med champagne. Pokalene ble utstilt i Storgata på Jessheim i lang tid etterpå. Nesten unødvendig å nevne at det ble mye fest og moro i løpet av denne turen.
 

1997

Året 1997 besøkte vi igjen Rastede . Etter suksessen i 1993 var vi spente på hva vi kunne klare denne gangen. Og det ble en flott opptur – nok én gang. Vi ble Tyske mestere for korps etter å ha vunnet seks av sju mulige titler! Vi vant konsertkonkurransen, både i vår klasse og sammenlagt, dirigent Erik Bergene var suverent best i konkurransen om å bli beste dirigent, vi vant marsjkonkurransen i vår klasse – og tamburmajor Karin Klemetsrud ble kåret til klassens beste tambur. Alle i Hovin var selvsagt meget oppstemnte og lykkelige over disse prestasjonene! Skikkelig indremedisin, så og si.

1998

I 1998 var vi klare for en lengre tur, for mange av oss ble korpsturen til Spania det store høydepunktet! Med fly til Benidorm og buss til Alfaz del Pi fulgte vi sporene til mange tusen nordmenn opp gjennom årene. Men det var Valencia som var det virkelige reisemålet, hvor vi etter mye jobbing på forhånd klarte å bli invitert til den internasjonale korpskonkurransen. “Vi” i denne sammenheng var et sammensatt korps av HMK, Oslo Postorkester og noen “attåt”. Vi ble nok litt “små” i dette selskapet, for å si det enkelt. Og det hjalp lite å skylde på at vi normalt ikke spiller i konkurranse kl. 02 på natta.

Mange flotte opplevelser ble det virkelig. Formann Erik hadde stått på både tidlig og sent for å ordne med det meste; opphold, bussturer, landsbykonserter m.v. Som takk for innsatsen fikk han en designervask fra oss i korpset, som han hadde forelsket seg i! Selve korpsturen varte én uke, men flere benyttet anledningen til å bli en uke ekstra som ren ferie.

1999

1999 – Nå var Janitsjarfestivalen på Hamar som sto for tur igjen. Pga ”missforståelser” på hvem som gjør hva, så fant styret plutselig ut at vi ikke hadde bestilt overnatting noe sted. Resultatet ble at vi måtte overnatte i hytter på Soug Camping, en opplevelse i seg selv. Her var det trange rom, og godt brukte senger, men vi gjør jo alltid det beste ut av situasjonen. Til tross for pøsregn og våte uniformer, klarte vi selvfølgelig å ha det moro lell’.

2000 – Bergensiaden

En kjempetur med konserter, båttur og deltakelse i smauspill-konkurranse. En ny opplevelse for et landsens korps fra Ullensaker. Artig, men litt utryddig konkurranse. Vi ble visst nr. 4 – i følge ryktene. Mange herlige opplevelser i Bergen, som badet i sol storparten av tiden. Sjøforsvarets hotell ”Briggen” var dessuten et ypperlig overnattingssted.

2003 – Jubileumstur til Italia

Hovin er 40 år, og da er det duket for langtur igjen.
Etter mye jobbing i Jubilumskomiteen var alt klart for en flott tur. Med god hjelp av Peggy Sempler i ”Allergro”, som tolk og reiseleder, klarte vi t.o.m å få audiens hos Paven. En opplevelse i seg selv. Vi holdt tre konserter i området rundt Roma, og ble møtt med applaus og jubel, samt en masse mat (og drikke) etter konsertene. Vinsmaking og slottsbesøk var også lagt inn i programmet, samt en rundtur i selve Roma. Alt i alt en kjempeflott tur med mange gode minner.

2005 – Tur til Tyskland igjen

Denne gangen dro vi til Rudesheim. En liten by ved Rhinen.
Med hjelp av Ingar Lauritzen som reiseleder fikk vi en tur med mange opplevelser, til et rimelig beløp. Vi utvidet helgen med mandag, og fikk tre døgn i byen. Den ene dagen hadde vi en liten konsert, og marsjerte deretter en runde i byen.
Vi hadde en flott båttur på Rhinen fra Rudesheim til St. Goar, her hadde vi buss tilbake, men var innom Loreley klippen på turen.. På ettermiddagen var vi på vinsmaking nede i et kjellervelv. Masse god vin, og en spennende opplevelse.
Alt i alt. Nok en flott tur.

2007 – Tur til Henningsvær

Vi er så heldige å ha en innfødt Henningsværing i korpset vårt, og Petter hadde lagt opp til en alle tiders tur for de 70 var med. Vi var 42 spillende
Og resten var ”fanklubb” dvs. våre respektive halvdeler, samt barn.
Turen startet med fly fra Gardermoen til Bodø, hurtigrute til Svolvær, og så buss resten av veien.
Flott natur, bare dagslys hele døgnet, og passe program slik at vi også fikk en del fritid utenom spilling.
De fleste i korpset var innlosjert i sjøhus, og det var nok vel trangt for enkelte, med vi tok det med godt humør.
Vi var på fisketur med egen båt, Anne-Bro. Vi fikk smaksprøver i Trandamperiet, her fikk vi også teste Vestfjordstoddy. (tran og vodka, anbefales IKKE) Vi var på Havrafting, der vi fikk se havørn i stup etter fisk i vannet, kjempeflott! Vi var på klatretur opp til Glomtind, og hadde en fantastisk utsikt over Lofoten. Som avslutning på oppholder hadde vi en kveld med underholdning og smakte på de fleste av havets delikatesser, Havets festbord. Nydelig mat!
Vi hadde konsert både i kirken og på torget, marsjerte og spilte i gatene, også sammen med det lokale korpset der oppe. Det var lett og høre at de var vant til å spille i vind og blest.
Turen hjem gikk med hurtigbåten, som gikk Innom flere småsteder, langs kysten, en fantastisk opplevelse. Vi bor i et flott land, med unik natur.
Været var også med oss på turen, stort sett sol og oppholdsvær hele uka.
Alt i alt en alle tiders tur, som føyer seg godt inne i rekken sammen med andre vellykkede turer.
All honnør til Petter Henriksen.
Tusen takk fra alle i HMK!